Ismijali ga zbog stava
27

Video The Weeknda iz Cannesa je hit na mrežama: Toliko neprijatno za gledati

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Video The Weeknda u kojem pozira fotografima u Cannesu dijeli se društvenim mrežama, a čini se da je pjevačev samozadovoljni stav mnogima bio previše te su snimak označili kao vrlo neprijatan za gledati.
Jedan od najupečatljivijih naslova predstavljenih na ovogodišnjem izdanju Filmskog festivala u Cannesu jeste serije "The Idol" u kojoj se pojavljuje pjevač The Weeknd.

Dok sama serije nije oduševila kritičare, premda je nakon prikazivanja dobila višeminutni aplauz, pjevač koji se našao u ulozi glumca privukao je pažnju potezom na premijeri.

Naime, društvenim mrežama se dijeli snimak The Weeknda koji pozira na crvenom tepihu, a zbog ponašanja mnogima je bilo neprijatno gledati.

Djeluje da je popularni The Weeknd čije je pravo ime Abel Tesfaye bio prilično samouvjeren u svoj izgled, što je mnogima bilo previše.

"On misli da je toliko zgodan da je toliko neprijatno gledati", bio jedan u nizu sličnih komentara na video koji se dijeli na mrežama.

Ipak, sudeći po prvim komentarima na seriju - The Weeknd nema previše razloga za zadovoljstvo.

"Dvostruka doza koja je prikazana na festivalu djelovala je gadno, brutalno, mnogo duže nego što jeste, i mnogo gore nego što biste očekivali", naveo je recenzent filma Rolling Stonea David Fear.

Prve dvije epizode su izazvale petominutne ovacije, prema Varietyju , ali do sada je serija dobila samo 14 posto Tomatometer ocjene na Rotten Tomatoesu - goru ocjenu čak i od filma "Pedeset nijansi sive".

U seriji, The Weeknd glumi Tedrosa, upravitelja noćnog kluba i kultnog vođu koji baca čaroliju na pop zvijezdu po imenu Jocelyn, koju glumi Lily-Rose Depp.