Ispovijest glumice
39

Vesna Pećanac: Doživljavam strašne stvari otkad je moj muž otišao, ali nalazim mir

I. S.
Vesna Pećanac
Vesna Pećanac
Javnost je početkom ove godine šokirala informacija da se srbijanska glumica Vesna Pećanac hrani u javnoj kuhinji. Ona je sada odlučila progovoriti o nekim detaljima iz njenog života.

Navela je da već nekoliko godina volontira udruženju koje pomaže osobama sa posebnim potrebama.

"Sa njima sam išla kod patrijarha Irineja za Božić i Novu godinu. Rekao je da ova djeca nisu sa posebnim potrebama nego djeca sa posebnim molitvama. Mnogo puta mi učimo od njih jer je tu toliko radosti i dobrote. Slogan ove kuće je da živimo zajedno u ljubavi, da živimo zdravije i da živimo u radosti do 100. godine", ispričala je.

Dodala je da ovo udruženje posjećuje kada joj postane teško zbog negativnih komentara i ostalih nedaća.

"Otkako je moj muž otišao, strašne stvari doživljavam, ali ovdje nalazim mir. Život je lijep. Besplatno smo ga dobili od Boga. Besplatno smo dobili sve svoje talente da dostignemo mogućnosti i svoje domete. Sebe ostvarujemo kako bi s tim talentima unaprijedili već unaprijeđeno unapređenje", rekla je.

Smatra da je pjesma lijek za sve.

"Od mladosti i djetinjstva nisam voljela da radim po kući kada me mama tjera. Kako bi se oduprijela tome, pjevala sam. Tako da ja stalno pjevam. To je recept. Bilo da ste tužni ili sretni, kada ste van sebe - samo pjeajte. Nije važno da li je zbog radosti ili tuge. Jadan moj komšiluk. Ja ne znam da pjevam, a moram i to me održava. Zato i pjevam u horu da bi se oslobodila stresa, to je lijek i iscjeljenje", navela je.

Poručila je da svakodnevno trebamo raditi dobre stvari zato što smo svi mi Božija djeca.

"Kako rastemo, prestajemo da budemo djeca, ali ostajemo Božija djeca. Bog nas posmatra, daje nam zadatke, daje nam iskušenja, kako bi se mi promijenili i trgnuli kako ne bismo bili uspavani i lijeni. Svaki čovjek sam sebe razbolijeva i sam sebe iscijeli snagom svoje vjere", objasnila je.

Otkrila je i odakle joj snaga za svakodnevne borbe.

"Život je borba od prvog dana, ali borba za bolji život. Ako nećeš da se prihvatiš borbe, ko će da se bori za tebe? Ako nećeš da jedeš, ko će da jede umesto tebe? Dnevno treba da hodaš bar 7.000 koraka. Ljudi u zatvorima osuđeni na doživotne robije imaju jedan sat da hodaju i šetaju po dvorištu, a to rade da bi živjeli", zaključila je, a prenosi Kurir.