Showbiz
0

Venus Williams izdaje knjigu

Totalsport
Venus Williams (Foto: Reuters)
Venus Williams (Foto: Reuters)
Američka popularna teniserka Venus Williams, koja baš danas slavi 30. rođendan, uz mečeve i treninge je u zadnje vrijeme bila aktivna i kao spisateljica.

Starija sestra Williams je, naime, napisala knjigu podužeg naslova: “Come to Win: Business Leaders, Artists, Doctors, and other Visionaries on How Sports Can Help You Top Your Profession”. Knjiga od 384 stranice bit će izdana 29. juna, a kupci će je moći nabaviti po cijeni od 25.99 dolara.

Venus Williams i koautorica Kelly E. Carter prikupili su mišljenja od gotovo 50 osoba o ''važnosti sporta u njihovim životima''. Među ostalima, o toj su temi progovorili bivši američki predsjednik Bill Clinton, bivša državna tajnica Condoleezza Rice, modna dizajnerica Vera Wang, ali i bivši profesionalni sportisti kao što su Magic Johnson, Roger Staubach ili Billie Jean King. Neke od njih je druga teniserka svijeta i lično intervjuirala.

"U knjizi sam željela ispričati priču koliko sport može biti važan za ljude, kakve životne lekcije možemo naučiti kroz sport. No, željela sam i potaknuti ljude na bavljenje sportom, posebno mlade ljude", rekla je Venus.

Na upit da li su joj u publicističkom radu kroz glavu prošli i neki negativni aspekti sporta, spremno je odgovrila.

"Porazi! Niko ne voli gubiti. No, mnogi se slažu da i iz poraza možeš izvući gotovo jednako dobre pouke ili lekcije kao i iz pobjede".

U predgovoru knjige je Venus napisala:

''Porazi mi nanose intenzivnu bol. Prožimaju me tada razne emocije''.

Takvu vrstu boli Venus Williams i nije osjećala baš često na najvećem svjetskom turniru Wimbledonu, koji počinje sljedećeg ponedjeljka. U zadnjih deset godina je čak osam puta igrala u finalu, a pet puta osvojila naslov pobjednice.