Bez maske, bez pardona
10k

Veliki korona-dernek u Sarajevu: Uz ministra Košarca pjevaju Šerif Konjević, Koke, Halid Bešlić, Hari...

Dž. Č.
Iako su vlasti u našoj zemlji tek počele s popuštanjem mjera suzbijanja koronavirusa, čini se da mnogi ne mare za to, pa ni bh. državni ministar Staša Košarac koji se večeras u Sarajevu našao na derneku sa brojnim muzičkim zvijezdama.

Uprkos mjerama zabrane okupljanja i socijalne distance od najmanje dva metra, večeras su se pribijeni jedni uz druge za velikim stolom u sarajevskom restoranu Golf Klub našli ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, sarajevski biznismen Zijad Blekić, a odmah uz njih Halid Bešlić i Šerif Konjević.

Ministar Staša Košarac, pjevači Semir Cerić Koke i Slađana Mandić, te Šerif Konjević i Halid Bešlić
Ministar Staša Košarac, pjevači Semir Cerić Koke i Slađana Mandić, te Šerif Konjević i Halid Bešlić

S druge strane stola tu su i Hari Varešanović, Semir Cerić Koke, pa i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić. Inače, Fejzić je član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Hari Mata Hari
Hari Mata Hari

Vrijedi podsjetiti da je rad ugostiteljskim objektima i dalje zabranjen, ali vesela ekipa nevješto se sakrila iza navučenih roletni restorana.

Foto: D. Ć./Klix.ba
Foto: D. Ć./Klix.ba

Međutim, sve što su roletne skrile, Instagram je otkrio. Jednako kao i brojna parkirana vozila ispred restorana te odjekivanje muzike sarajevskom ulicom Slatina, što je zabilježio fotoreporter portala Klix.ba.

Jedna od prisutnih na derneku bila je i Slađana Mandić koja je cijelu noć ispratila svojim Instagram Storyjima. Raspjevani Šerif, Halid, Hari, Koke, pa i Košarac, s čašama u zraku, zabavljali su večeras Slađine Instagram pratitelje.