Kontraverzna književnica
75

Vedrana Rudan izvinila se srbijanskoj voditeljici i dodala: Zašto tijelo žena u 40-im hoće dijete?

N. C.
(Screenshot: Youtube)
(Screenshot: Youtube)
Vedrana Rudan na svojoj stranici izvinila se srbijanskoj voditeljici Mariji Kilibardi koju je tokom gostovanja uvrijedila, nakon što je voditeljica priznala da želi imati u 42. godini.
Rudan je na svojoj stranici objavila tekst "Kilibarda i ja", kao odgovor na reakcije nakon što je voditeljicu upitala kako to da od 25. godine nije uspjela pronaći nikog da je oplodi.

"Dok ovo pišem umirem od smijeha, to mi se ne dešava često, prisjećam se svoga gostovanja u emisiji Marije Kilibarde. Kako se emisija zove? Guglajte. Za one koji ne znaju kako izgleda nastup na televiziji, evo, kratko. Šofer te doveze do zgrade. Tamo te čeka ili ne čeka osoba koja te otprati u 'šminkernicu'. U 'šminkernici' rade žene koje znaju sve i imaju mišljenje o svemu", navela je.

Potom se vratila na temu teksta, a to je voditeljica Kilibarda.

"Posebno joj je bila zanimljiva priča o ženama koje često turaju prst 'tamo' ne bi li na vršku prsta vidjele krv. Razigrana Kilibarda na svom prstu očekuje suprotno, ona želi dijete. U razgovoru uživo sam joj rekla ono što možete vidjeti na mnogim srpskim portalima, čak i nekim hrvatskim. Ispričavam joj se zbog ružnih riječi, ona zna da je nisam namjeravala uvrijediti, bila sam izvan sebe jer je doživljavam kao kćer koja želi skočiti s visoke litice u kipuću vodu. Ako skoči i preživi, doživotno će i neuspješno liječiti rane", dodala je.

Potom je dodala kako su se voditeljica i ona zabavile te dodala da žena poštuje njeno krivo mišljenje, ali da ima problem s modernim trendom koji je zastrašujući.

"Sve većem broju žena u četrdesetoj 'tijelo vrišti'. Tijelo hoće dijete. Zašto žene u četrdesetoj plus misle da vrisak tijela može pobijediti fiziologiju? Ljudsko tijelo nije se mnogo promijenilo u nekoliko stotina tisuća godina. Ona koja rodi u četrdesetoj svog će prvoškolca sačekivati pred školom na pragu pedesete. Dijete će biti na startu života, ona na početku gubljenja snage ma koliko nam teretane slale drugačiju poruku. Ljudsko tijelo ima svoj ritam starenja i tu ubacivanje hormona samo čini ogromnu štetu", navela je.

Kako navodi prvorotkinji u četrdesetoj u čitavoj će priči najmanje pomagati partner. Dodaje da muškarce u pravilu djeca ne zanimaju osim kad u dvadesetoj postanu najbolji tenisači, nogometaši, glumci, glumice, pjevačice, bogate udavače…

"Muškarce zanimaju drugi muškarci. Za većinu njih Đoković je car, a žena potrošna roba. Mi kroz život prolazimo krvavo radeći. Služimo sistemu, partneru, roditeljima, a do smrti djeci. Sve koje žele biti sluškinje svojoj najvećoj ljubavi, to su uvijek djeca, u taj bi horor trebale ući čim ranije da bi se u pedesetoj mogle, neke, bar malo opustiti. Djeca su za svaku ženu jezivo mučenje s povremenim, minijaturnim trenucima “sreće”. To znamo sve mi koje ih imamo ma koliko lagale o tome. Koji jezivi zajeb. Želiš djecu jer o njima ništa ne znaš, kad saznaš već si na lomači koja se ne gasi desetljećima. Sretno, Marija! U tvojoj emisiji sam htjela reći: ženska sreća ne stanuje u našim trbusima", navela je.