City mu "poklonio" šest komada
0

Večera za 26. Rooneyjev rođendan je imala gorak ukus

Sarajevo-x.com
Nakon što je Manchester United na Old Traffordu doslovno uništio njihov najljući rivala Manchester City, napadač Crvenih vragova Wayne Rooney nije bio raspoložen za proslavu svog 26. rođendana.

Iako je Wayneova supruga Coleen željela organizovati rođendansku zabavu za svog muža u jednom od njegovih najdražih restorana u Manchesteru, Wayne nakon utakmice i katastrofalnog poraza od Cityja rezultatom 6:1, nije bio raspoložen za zabavu.

Ipak se ovaj poznati britanski par odlučio za hotel Wings Chinese. Rooneyjevim se pridružio Wayneov prijatelj i saigrač iz engleske reprezentacije Peter Crouch sa suprugom Abbey.

Iako je Wayne izgledao nesretno i mrzovoljno, ipak je na rođendansku zabavu pozvao i svog prijatelja i igrača Manchester Cityja Garetha Barryja, koji je u restoran stigao u društvu svoje supruge Louise. Wayneovoj rođendanskoj zabavi je prisustvovao i Cityjev golman Joe Hart, kao i njegova djevojka Kimberly Crew, objavio je Daily Mail.

Da Wayneu rođendanska večera bude gorka, pobrinuli su se igrači Cityja najvećom pobjedom na Old Traffordu još od 1920. godine. City je pobijedio rezultatom 6:1, a dva gola Manchester Unitedu, svojoj redovnoj "mušteriji", zabio je i bh. reprezentativac Edin Džeko.