Oproštaj od glumca
814

Uz crkveni hor u Beogradu sahranjen Milan Lane Gutović

N. O.
Foto: Nova.rs
Foto: Nova.rs
Glumac Milan Lane Gutović sahranjen je danas u porti Crkve Svete Trojice u beogradskom naselju Kumodraž, gdje počivaju i njegovi roditelji.

Uz pjesmu Ljube Bandovića porodica, prijatelji i kolege su se oprostili od glumačkog velikana.

Prije toga je održano opelo i pročitana poruka patrijarha Porfirija koji je poručio da je u mislima sa porodicom. Povorku ka grobnom mjestu su predvodili članovi porodice.

Sahrani su prisustvovale brojne kolege, među kojima se ističu: Predrag Antonijević, Vesna Trivalić, Andrija Milošević, Aleksandar Srećković Kubura, Irfan Mensur, Dragan Petrović Pele, Voja Brajović.

Sin preminulog glumca ranije je kazao kako neće biti komemoracije koja će prethoditi sahrani, što je bila želja legendarnog glumca.

Međutim, Jugoslovensko dramsko pozorište obavijestilo je javnost o sahrani Laneta Gutovića, kao i o tome da oni ipak planiraju održati komemoraciju u petak 10. septembra.

Poznati glumac je 13. augusta primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu zbog sumnje da je zaražen koronavirusom, a preminuo je u srijedu, 25. augusta, u 76. godini od posljedica koronavirusa, odnosno usljed komplikacija postcovid sindroma.