Posljednji nastup 2020.
49

Uprkos lošem zdravstvenom stanju: Celine Dion viđena u javnosti nakon nekoliko godina

L. R.
Celine Dion sa svojom porodicom (Foto: Twitter)
Celine Dion sa svojom porodicom (Foto: Twitter)
Celine Dion u ponedjeljak navečer snimljena je u javnosti nakon nekoliko godina.

Pjevačka diva je zajedno sa članovima svoje porodice prisustvovala NHL utakmici u Las Vegasu, kada su igrali Vegas Golden Kniights i Montreal Canadiens, čiji je ona veliki fan budući da je rođena u Montrealu.

Naime, ona se već neko vrijeme ne pojavljuje u javnosti zbog zdravstvenih problema, budući da ima takozvani sindrom ukočene osobe.

Nakon utakmice, Celine Dion je otišla u svlačionicu i razgovarala sa prisutnima. Uprkos ozbiljnim zdravstvenim problemima, kanadska zvijezda je bila odlično raspoložena i izgledala je dobro. Njeni sinovi Rene-Charles, Eddy i Nelson bili su s njom, a tom prilikom odlučili su se i fotografisati s nekim igračima.

Podsjećamo, Celine Dion je svoju dijagnozu objavila u decembru 2022. godine nakon što je otkazala niz koncerata i tako završila svoju svjetsku turneju "Courage".

Sindrom ukočene osobe je rijedak, progresivni neurološki poremećaj, koji može uzrokovati ukočenost mišića u torzu, rukama i nogama. Njena sestra je ljetos objavila da je pjevačica u lošem stanju te da joj ne mogu pronaći lijek koji djeluje.