Showbiz
0

Ukraden kip Homera Simpsona u Maleziji

FENA
Dvojica studenata koledža za koje se vjeruje da su pretjerani ljubitelji serije "Simpsons" ukrali su figuru Homera Simpsona u prirodnoj veličini iz kina, ali ih je policija pratila i prisilila ih da je vrate.

"Ovaj slučaj je riješen", izjavio je Mazlan Mansor, policijski načelnik malezijske centralne oblasti Petaling Jaya za Associated Press.

Replika Homera Simpona od fiberglasa kako drži daljinski upravljač za TV dio je promotivne kampanje lokalnog kina za predstojeću filmsku verziju američke televizijske crtane serije.

Izložba uključuje i ostatak porodice Simpson - Marge, Berta, Lisu i Maggie - kako sjede na kauču u predvorju multipleksa u trgovačkom centru u blizini Kuala Lumpura, najvećeg malezijskog grada.

"Homer će uskoro ponovo spojiti sa svojom porodicom", izjavila je Moo Hon Mei, viša marketinška direktorica 20. Centuty Foxa u Maleziji za AP.

Kazala je kako je studio posumnjao da su lopovi "strastveni ljubitelji koji su željeli vlastiti komad Simpsonovih prije nego što se film počne prikazivati".

Službenici kina ustanovili su da je kip visine od oko 1,4 metra nestao u ponedjeljak ujutro.

Sigurnosne kamere prikazale su dvojicu muškaraca kako iznose kip oko tri sata ujutro i odnose ga na parking centra, gdje su stavili Homera u prtljažnik automobila i brzo su odjurili.

Policija je pratila studente zashvaljujući njihovoj registarskoj tablici i privela ih je u policijsku stanicu, gdje su vratili kip neoštećen u četvrtak, kazao je Mazlan.

"Oni su studenti, imaju samo 21 ili 22 godine. Oslobodili smo ih za sada, a kasnije ćemo donijeti odluku da li da ih optužimo za krađu", kazao je Mazlan.

"The Simpsons Movie" počinje se prikazivati u Maleziji 26. jula, dan prije američke premijere.