Showbiz
0

Uhoda Jodie Foster uhapšen nakon prijetnje bombom

Sarajevo-x.com
Čovjek, koji je nekoliko godina glumici Jodie Foster slao prijeteća pisma, uhapšen je u utorak zbog prijetnje bombom losanđeleskom aerodromu, objavio je Reuters.

Protiv Michaela Smegela (42) iz Hollistona, Massachusetts, je podignuta optužnica U.S. District Courta u Massachusettu zbog prijetećih pisama, upućenih na mjesto Van Nuys Airporta u prvoj polovini decembra.

Ovo pismo je sadržajem bilo identično više od stotinu poslanih, sa referencama na glumicu Foster, na adrese slavnih ličnosti, biznismena, aerodroma i drugih lokacija u blizini Los Angelesa, u periodu od septembra 2007. do januara 2008.

Glumica Jodie Foster, dobitnica dva Oscara, od kojih je prvog dobila za film “Optužena” u kojem je igrala ulogu žrtve silovanja, je počela dobivati anonimna pisma iz Massachusettsa početkom 2004. godine. Smegel je 2005. godine priznao policiji da je on slao pisma te je obećao da će prestati.

Ukoliko Smegel bude proglašen krivim, suočit će se sa kaznom od deset godina zatvora. Uz to će morati izržavati tri godine uslovne kazne i platiti novčanu kazno od 250,000 američkih dolara, objavio je Reuters.