Showbiz
0

Uhapšena medicinska sestra koja je liječila kćerku Whitney Houston u hospiciju

Klix.ba
Tridesetdvogodišnja Taiwo Bolatito Sobamowo, koja je radila u hospiciju u kojem je posljednje dane života provela kćerka Whitney Houston Bobbi Kristina, uhapšena je jer je falsifikovala svoje dokumente, bankovne kartice i licencu za rad.

Sobamowo je radila kao medicinska sestra u hospiciju Peachtree Christian u Georgiji pod lažnim imenom na koje je imala sve isprave. Uhapšena je 31. oktobra, a sada je podignuta i optužnica protiv nje.

"Optužena je za finansijsku prevaru i krivotvorenje", kazali su iz tužilaštva Georgije.

Pod lažnim imenom i s lažnom licencom prijavila se 2013. godine u jednu ustanovu u Washingtonu, nakon čega je raspisana potjernica za njom, ali uspjela se zaposliti u Gerogiji pod drugim imenom. Optužnica ne pokriva period kada je radila u hospiciju u kojem je bila Bobbi Kristina.

Iz kompanije Hospice and Palliative Care, koja je zapošljavala medicinske sestre u Peachtree Christianu, kazali su kako su bili šokirani kada je ona došla i rekla da ima problem s licencom za rad, ali su je pustili da radi godinu dana. Tada je trebala donijeti dokaz o tome da istu posjeduje. No, do toga nije došlo i ona je dobila otkaz.

U policijskom izvještaju navodi se kako je Sobamowo njegovala Bobbi Kristinu dok je bila u hospiciju, ali da nema indicija da joj je na bilo koji način naudila. Sobamowo se dovodi u vezu i sa fotografijom na kojoj je tijelo Bobbi Kristine u hospiciju, koja je naknadno procurila u javnost. Ostaje misterija ko je napravio fotografiju.

Sobamowo je trenutno u zatvoru, a istražitelji prikupljaju još dokaza protiv nje.