Provalio u emailove i telefone
0

Uhapšen haker koji je objavio fotografije Scarlet Johansson

Sarajevo-x.com
Christopher Chaney iz Jacksonvillea uhapšen je nakon što je otkriveno da je provalio u email adrese i telefone slavnih te preuzeo više stotina privatnih fotografija.

Istraga nazvana "Operation Hackerazzi" koja je trajala više od godinu dana, ovim je privedena kraju, a slavni konačno mogu da odahnu.

Chaney je napravio ilegalan pristup na 50 email adresa poštanskih servisa na Googleu, Yahoou i Appleu i kopirao sve sadržaje na nalog koji je on kontrolisao.

"Iako je slučaj Chaneya uglavnom vezan za slavne, ovo nas ipak podsjeća da svi možemo biti mete hakovanja", rekao je američki tužilac Andre Birotte Jr, prenosi Sky News.

Da podsjetimo, slike Scarlet Johansson su najpoznatije golišave fotografije koje su se našle na internetu u septembru. Fotografije Johansson su pokrenule popularni trend slikanja pred ogledalom žena širom svijeta.

Među ostalim slavnim imenima čija je privatnost narušena nalaze se i Vanessa Hudgens, Mila Kunis, Selena Gomez, Jessica Alba i Miley Cyrus. Sve one obratile su se FBI pod sumnjom da su i njihove adrese hakovane.