Lijepa mladenka
52

Udala se turska glumica Asli Enver, publiku je osvojila ulogom "Istanbulske nevjeste"

I. B.
Glumica je gledatelje s Balkana osvojila ulogom u seriji temeljenoj po istinitom događaju
Glumica je gledatelje s Balkana osvojila ulogom u seriji temeljenoj po istinitom događaju
Turska glumica Asli Enver, koja je utjelovila lik "Istanbulske nevjeste" u istoimenoj seriji, udala se za svog partnera Berkina Gokbudaka. Lijepa mladenka podijelila je i prve fotografija nakon razmjenjivanja zavjeta.

Serija "Istanbulska nevjesta", koja se temelji po istinitom događaju, prije nekoliko je godina zaokupirala pažnju gledatelja na Balkanu, a u središtu svega našla se glavna glumica Asli Enver.

Ona je sada sa svojim pratiteljima podijelila sretne vijesti, objavivši da se udala za svog partnera, biznismena Berkina Gokbudaka, s kojim je već neko vrijeme bila u ljubavnoj vezi.

"Da", napisala je Asli uz niz fotografija s vjenčanja.

Mladenka je pozirala zagrljena sa suprugom u jednostavnoj bijeloj vjenčanici sa širokim bretelama, koju je upotpunila ogrlicom pripijenom uz vrat. U kosu je uplela cvjetni vijenac.

Prema pisanju tamošnjih medija, par je svoju ljubav proslavio intimnom ceremonijom na kojoj su prisustvovali najbliži prijatelji i članovi porodice.

Inače, za Asli koja je rođena u Londonu, ali je u Tursku došla kao 12-godišnjakinja, ovo je drugi brak. Prvenstveno se 2012. udala za glumca Birkana Sokullua, međutim, razveli su se tri godine kasnije.

U seriji "Istanbulska nevjesta", glumica je utjelovila lik Sureje -moderne žene iz Istanbula koja, kao nevjesta, dospijeva u tradicionalnu porodicu s dominantnom svekrvom na njenom čelu. Gledatelji su pratili njene izazove, uspone i padove, a osvojila ih je svojim čvrstim karakterom i emocijama koje im je prenijela putem malih ekrana.