Lijepa "Marichuy"
41

Udala se jedna od najpoznatijih meksičkih glumica, ljubav pronašla u višegodišnjem prijatelju

I. B.
Maite Perroni publika je zapamtila po brojnim meksičkim sapunicama (Foto: Instagram)
Maite Perroni publika je zapamtila po brojnim meksičkim sapunicama (Foto: Instagram)
Jedna od nama najpoznatijih zvijezda meksičkih sapunica, glumica Maite Perroni, udala se za svog dečka Andresa Tovara s kojim je prvenstveno bila dugogodišnja prijateljica.

Perroni je domaćoj publici poznata iz sapunica koje su se nekada emitirale na malim ekranima, a najviše se istakla po ulozi Marichuy u seriji "Ciudado con el Angel" gdje je zaigrala uz Williama Levyja.

Također, tu je i "Rebelde" gdje je utjelovila lik Lupite, ali i bila sastavni dio istoimene muzičke grupe.

Godinu dana nakon što je potvrdila vezu s Andresom, glumica je s njim prošetala i do oltara gdje je par pred porodicom i prijateljima izgovorio sudbonosno "da".

Kako prenose tamošnji mediji, vjenčanje se održalo u bajkovitom resortu El Santuario, u blizini Mexico Cityja.

Perroni je zablistala u vjenčanici čiji je gornji dio, dugih rukava, bio ukrašen perlicama, dok je donji dio sa prorezom na lijevoj strani rađen od tila.

Među gostima vjenčanja, našla su se i poznata lica iz serije "Rebelde", među kojima su glumci Anahi, Christopher von Uckermann i Chrstian Chavez. Glumica je s njima napravila i zajedničku fotografiju.

Maite s prijateljima iz serije
Maite s prijateljima iz serije "Rebelde" (Foto: Instagram)

Iako su pojedine detalje vjenčanja držali u tajnosti, par je sve do nedavno bio meta brojnih kontroverzi.

Perroni i Tovar bili su prijatelji dugi niz godina, no, prošle godine, nakon što su se oboje razišli sa tadašnjim partnerima, objavili su da jedno prema drugom osjećaju nešto više.

Glumica je tada raskinula 7-godišnju vezu s dečkom Kokom Stambukom, dok se Tovar razveo od supruge Claudije Marti, nakon čega su započele glasine da je čak i varao s Maite.

Ipak, par je demantirao sve glasine, a glumica je čak zaprijetila da će pokrenuti zakonski postupak protiv medija koji su započeli cijelu priču.

"Prijatelji smo 20 godina i sada smo otkrili da osjećamo iste stvari. Svako je bio u žalosti zbog svog prekida romantične veze", objasnila je tada Maite, a zatim i dodala:

"U životu je najvažnije boriti se za svoju sreću. Kad znaš šta je istina, imaš snage i hrabrosti pokazati se onakvim kakav jesi. Tako smo i učinili, jer nemamo šta skrivati. Na kraju krajeva, to nas je i zbližilo", zaključila je glumica.