Showbiz
0

Udala se bivša Sarkozyjeva supruga

Sarajevo-x.com
Cecilia Ciganer-Albeniz, nekadašnja supruga francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyija ponovo se udala. Ceremonija vjenčanja s Richardom Attiasom, glasnogovornikom marokanskog porijekla odvijala se u Rockefeller Centru u New Yorku.

Par je na vjenčanje stigao u crnoj limuzini sa zatamljenim staklima, te je izbjegavao fotografe koristeći podzemnu garažu, javlja BBC.

Predsjednik Sarkozy se ponovo oženio prije manje od dva mjeseca, a izabranica je bila Carla Bruni. Manje od četiri mjeseca prije ponovnog vezivanja završio je njegov nestabilni jedanaestogodišnji brak sa gospođom Ciganer-Albeniz. Zato mediji ova ponovna vjenčanja nazivaju ''osvetničkim''.

Cecilijinom i Richardovom vjenčanju prisustvovalo je oko 150 gostiju kojima je bilo zabranjeno unošenje kamera i mobilnih telefona. Ceremoniju su pratili kokteli i večera u prostorijama s plesnim podijumom i panoramskim pogledom na New York.

Na vjenčanju su pjevali muzičari iz Harlem Gospel hora.

Ciganer-Albeniz i Sarkozy obznanili su svoj razvod u oktobru 2007. kada je francuski predsjednik došao na naslovnice svjetskih medija zbog veze i najavljenog braka sa talijanskom pjevačicom i bivšim modelom Carlom Bruni.