Na Javorovom Dolu
3

Udala se bh. glumica Ida Keškić, podijelila fotografije sa vjenčanja na Javorovom Dolu

I. S.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Bh. glumica Ida Keškić nedavno se udala za Filipa Vunjaka, a na društvenim mrežama podijelila je fotografije bajkovitog vjenčanja.

Naime, vjenčali su se izletištu Javorov Do na Bjelašnici. Ceremoniji je pristutvovalo oko 60 gostiju. Nosila je vjenčanicu s dubokim izrezom, a izgled je upotpunila jednostavnom šminkom i frizurom. Zatim je obukla pripijenu haljinu otvorenih ramena. Filip je nosio klasično odijelo s prslukom.

Fotografije je snimila Muna Nazak. Pratitelji su glumici i njenom suprugu u komentarima uputili čestitke. Inače, Idina sestra Martina Saira Keškić vodi Javorov Do te se pobrinula da svaki detalj bude savršen.

Ida je prošle godine glumila u kriminalističkoj seriji "Kotlina", koju su režirali Danis Tanović i Aida Begić. Pripala joj je uloga novinarke Ajle Pašić.

"Jako mi je drago što je ovakav lik snažne žene tu prezentiran i što sam ga ja utjelovila. Dok sam se pripremala za ulogu, razgovarala sam s brojnim novinarkama i shvatila sam koliko je to zapravo plemenit posao. Najviše mi je pomogla novinarka Senka Kurt, koja mi je pokazala kako zapravo izgleda novinarska svakodnevnica", rekla je Ida na Sarajevo Film Festivalu.

Ovu glumicu trenutno imamo priliku gledati u predstavi "Lenora - Priča o podsvijesti Edgara Allana Poea", koja je na repertoaru Pozorišta mladih Sarajevo. Režirala ju je Sonja Petrović.

S idejom da pronikne duboko u svijest slavnog pisca horora, fantastike i kriminalističkih priča i istraži odakle potječe njegovo specifično stvaralaštv, ova predstava prikazuje kako zbog nedostatka ljubavi nastaju užasi. Pored Ide, uloge su ostvarili i Edhem Husić, Mirza Dervišić, Belma Lizde Kurt, Aida Bukva, Lidija Kordić i Emina Topolović.