Glumica među svjedocima
0

Ubica porodice Jeniffer Hudson osuđen na doživotnu robiju

FENA
Jennifer Hudson (Foto: Arhiv/AFP)
Jennifer Hudson (Foto: Arhiv/AFP)
Muškarac koji je ubio majku, brata i nećaka glumice Jennifer Hudson osuđen je u utorak na doživotnu robiju.

Sudija u Chicagu izrekao je kaznu od tri doživotne robije za Williama Balfoura, koji je u maju osuđen za ubistvo, prenosi BBC. Dobitnica Oscara, Hudson, bila je prisutna tokom izricanja kazne.

Tokom suđenja, tužioci su tvrdili da je Balfour ubio tri člana njene porodice nakon što je njegova supruga s kojom je bio u svađi, sestra Jennifer Hudson, Julia, odbila da se pomiri s njim.

Sudija je ranije odbio Balfourtov zahtjev za novo suđenje. On je dobio kaznu doživotne robije jer država Ilinois ne dopušta smrtnu kaznu.

Porota je vijećala tri dana prije nego što je izrekla presudu o krivici za ubistvo iz 2008. godine Darnell Donerson, Jason Hudson, i sedmogodišnjeg Juliana Kinga.

Hudson je bila prvi svjedok koji je pozvan na suđenje i bila je prisutna svaki dan svjedočenja. Nakon izricanja presude, Hudson i njena sestra objavile su saopćenje u kojem navode da "smo svi mi pretrpjeli užasan gubitak u ovoj tragediji".

"Molimo se da će Gospod oprostiti Balfouru zbog tih gnusnih činova i da će jednog dana njegovo srce dovesti u kajanje", navode u saopćenju sestre Hudson.