Na Vidovdan i Bajram
69

U srijedu komedija o Sarajevskom atentatu u Domu mladih

N. C.
Ovog 28. juna, usred srijede, na dan Vidovdan i dan Bajram, očekuje ljubitelje dobre satire i treći praznik - komedija o Sarajevskom atentatu iz pera naše popularne komediografkinje Indire Kučuk Sorguč.

"A onda je nešto puklo“ je scenska parodija na Sarajevski atentat. Publika će otkriti šta se to zapravo dogodilo tog kobnog dana, tako što će pravu priču ispričati građani koji su se zatekli na ulici dok je limuzina uzvišene delegacije prolazila pored njih. Kroz optiku 11 likova, autorica Kučuk-Sorguč priča ono što se ne zna, što u knjigama iz historije nije ispisano, a što je ustvari dovelo do najveće priče 20.stoljeća. U ovom kabareu gledtaelji će prepoznati i kritiku današnjeg društva koja će biti dočarana kroz karikaturalnost, britke replike i pjevanje.

Uloge su povjerene talentiranim ali i vrlo iskusnim glumcima, iza kojih je mnogo uspješnih projekata u pozorištu: Aldinu Tuciću - vrsnom bh. komičaru i Negri Čičić, vokalnoj solistici i članici muzičkog teatra.

Kako je Popa Marakije a kako Hodža Mehaga vidio Atentat, a kako tek špijunka Hata Mata Hata i sahačija Hašim Tači Tačni, saznat ćete i dobro se nasmijati ako dođete na parodiju o Sarajevskom atentatu “A onda je nešto puklo” u srijedu, 28. juna u 20 sati u Amfiteatar Doma mladih Sarajevo.

Vaše ulaznice možete nabaviti preko sistema i prodajnih mjesta kupikartu.ba

Pokrovitelj predstave: Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta KS. Medijski pokrovitelj: RSG i Antena