Showbiz
0

U pritvoru bivša uposlenica škole Oprah Winfrey

Sarajevo-x.com
Bivša uposlenica škole za neprivilegovane djevojčice u Južnoj Africi, koju je u januaru svečano otvorila poznata TV voditeljica Oprah Winfrey, privedena je zbog optužbi o zlostavljanju i seksualnim napadima na učenice, saopćila je u petak tamošnja policija.

Prema izjavi glasnogovornika policije Lungela Dlaminija, 27-godišnja žena, bivša upraviteljica u Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls, privedena je u četvrtak od strane Specijalne jedinice za porodično nasilje, zaštitu djece i seksualne prijestupe.

"U toku je istraga nekoliko optužbi koje su podnesene protiv ove osobe, a koje uključuju seksualni napad, krivično djelo i prisiljavanje maloljetnih djevojčica na neprimjerene radnje. Najmanje sedam žrtava je već dalo izjave", kazao je Dlamini.

Kako saznaje Reuters, 27-godišnja žena bi se u ponedjeljak trebala pojaviti na sudu u Sebokengu, južno od Johannesburga.

Škola koju je Oprah Winfrey svečano otvorila u januaru je, 17. oktobra, objavila saopćenje o suspendovanju upraviteljice zbog optužbi o ozbiljnjim prekršajima.

Lokalni mediji su objavili kako se Oprah nedavno sastala sa roditeljima i učenicama kako bi im se izvinila zbog incidenata koji podrazumijevaju fizičko i seksualno zlostavljanje učenica od strane bivše upraviteljice u pomenutoj školi.