{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Los Angelesu započeo Grammy vikend

S
Sarajevo-x.com
30.1.2010. u 19:05
0
0
U Los Angelesu započeo Grammy vikend
0
U Los Angelesu započeo Grammy vikend
Foto: AP
Neil Young je sjedio u publici dok je 20 njegovih pjesama izvođeno na pozornici, na događaju kojim je danas započeo tzv. Grammy vikend. Youngove pjesme u Convention centru u Los Angelesu izvodili su Elton John, James Taylor, Dave Matthews i desetina drugih umjetnika kao osobu godine koja brine za muzičku industriju.
Ovaj godišnji događaj proslavlja filantropiju muzičara a u isto vrijeme je posvećen sakupljanju novca za humanitarne organizacije muzičke industrije, kojima se finansijski, medicinski i lično pomažu umjetnici kojima je pomoć potrebna.

Youngu je odata počast zbog decenija njegovog filantropskog angažmana, uključujući rad sa organizacijama poput FarmAida i Bridge School Concerts koje rade na tome da skupe novac za djecu kja imaju poteškoća u govoru i fizičke nedostatke. Dodijeljena mu je već dobro poznata nagrada "Musicare".

Pjevač i tekstopisac te dvije hiljade drugih gostiju su počašćeni sa novim interpretacijama njegovih bezvremenskih pjesama poput "Harvest Moon" i "Cinnamon Girl".

"Zaboravio sam koliko sam pjesama napisao", kazao je 64.godine stari Young.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: