Rezultati obdukcije
25

U krvi Carrie Fisher pronađeni tragovi kokaina, heroina i ekstazija

Klix.ba
Carrie Fisher (Foto: AFP)
Carrie Fisher (Foto: AFP)
Rezultati obdukcije glumice Carrie Fisher pokazali su da je tri dana prije avionskog leta 23. decembra 2016. godine kada joj je pozlilo koristila tri vrste droga, pišu američki mediji.

U krvi zvijezde filmova Star Wars pronađeni su tragovi kokaina, heroina i ekstazija.

Rezultati su utemeljeni na uzorcima toksikologije uzetih kada je Fisher stigla u bolnicu u Los Angelesu. Istražitelji nisu mogli odrediti utjecaj kokaina i drugih lijekova na njenu smrt, jer količine droge pronađene u njenoj krvi nisu bile dovoljne da ukažu na to kada ih je glumica konzumirala.

Mrtvozornik iz Los Angelesa u petak je saopćio da je Carrie Fisher preminula od apneje u snu i "drugih faktora". Apneja je stanje u kojem osoba prestaje disati na nekoliko sekundi ili minuta, posebno tokom sna.

"Moja mama se borila protiv ovisnosti o drogama i duševne bolesti cijeli svoj života, a na kraju je umrla od toga", rekla je njena kćerka Billie Lourd.

U saopćenju mrtvozornika također stoji da će uzrok smrti biti naveden kao neodređen.

Podsjećamo, Fisher se razboljela tokom turneje na kojoj je promovisala svoju knjigu "The Princess Diarist" 23. decembra, a preminula je četiri dana kasnije. Njena majka Debbie Reynolds preminula je dan kasnije.