'U Evropi se može dostojanstveno stariti'

S
Sarajevo-x.com
24.12.2008. u 18:38
0
0
'U Evropi se može dostojanstveno stariti'
0
'U Evropi se može dostojanstveno stariti' Foto: Reuters
Iako mu je 71 godina, slavni holivudski glumac Dustin Hoffman ni ne pomišlja da okonča svoju karijeru, ali će, kako stvari stoje, morati izvan Hollywooda tražiti uloge koje odgovoraju njegovoj starosnoj dobi.
Posljednji film Dustina Hoffmana, 'Last Chance Harvey' priča je o čovjeku koji 'pod stare dane' pronađe ljubav, što bi trebalo najviše obradovati istinsku filmsku publiku koje najviše ima u dobi preko 40 godina života, prenosi Reuters.

Slavni glumac otkrio je da ustvari i želi odsad snimati filmove isključivo namijenjene starijoj publici kao što je nekad predstavljao mladu generaciju u uloz Benjamina Braddocka u kultnom filmu 'Diplomac' prije 40 godina.

Dvostruki Oskarovac (i sedam puta nominiran za istu nagradu) misli da nijedan hollywoodski studio nije u stanju praviti romantične filmove za stariju publiku.

'Evropski filmovi ne poznaju dobne granice.U Evropi se može dostojanstveno stariti i zato mi je žao što ne govorim francuski ili italijanski jer samo tako bih mogao napustiti Hollywood', izjavio je Hoffman.

U filmu 'Last Chance Harvey', reditelja Joela Hopkinsa, partnerica slavnog glumca je odlična Emma Thompson.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: