Uzrok smrti nije poznat
37

U 79. godini preminula Amalija Knavs, majka Melanije Trump

L. R.
Amalija i Viktor Knavs (Foto: EPA-EFE)
Amalija i Viktor Knavs (Foto: EPA-EFE)
Majka Melanije Trump Amalija Knavs preminula je u 79. godini života.

Vijest o njenoj smrti podijelila je Melania Trump putem kratke objave na Twitteru. Nekadašnja prva dama SAD-a nije otkrila uzrok smrti.

"S dubokom tugom javljam da je preminula moja voljena majka Amalija. Amalija Knavs bila je snažna žena koja se uvijek držala graciozno, toplino i dostojanstveno. Bila je potpuno posvećena mužu, kćerima, unuku i zetu. Neizmjerno će nam nedostajati i nastavit ćemo poštovati i voljeti njezinu ostavštinu", piše u objavi.

Bivši američki predsjednik Donald Trump je krajem 2023. godine otkrio da je njegova punica u lošem stanju i da Melania provodi vrijeme s njom u jednoj bolnici u Miamiju.

Tokom Trumpovog mandata, Amalija Knavs živjela je u New Yorku sa suprugom Viktorom Knavsom i povremeno se znala pojaviti i u Bijeloj kući.

Inače, Melania Trump sponzorisala je imigraciju svojih roditelja u SAD, a oni su položili zakletvu da postanu državljani na sudu u New Yorku 2018. godine, dok je Trump bio predsjednik. Njihov advokat je tada rekao da su sami podnijeli zahtjev za državljanstvo i da nisu imali nikakav poseban tretman.