Ko je ona?
37

Tviteraši pokrenuli teoriju zavjere: Melania Trump koristi dublerku

Klix.ba
Internet je preplavljen teorijama zavjere u kojima se tvrdi kako je Melaniju Trump zamijenila dublerica u posjeti dječije bolnice u Ohiju.

Predsjednik SAD-a Donald Trump i njegova supruga izašli su iz aviona u zajedničkoj bazi Andrews. Melania se pojavila u bijeloj suknji, crnoj košulji s bijelim krugovima i bijelom sakou.

Video koji je postavljen na Twitter i ima 2,7 miliona pregleda, izazvao je polemiku da li je riječ o prvoj dami ili je neko zamijenio. Istakli su razlike u licu, manirima i visini.

"Ona nije Melania. Ko je ona?", "Ni blizu, osim ako je prva dama SAD-a nije dobila na težini, a njeni obrazi uklonjeni", "Ako pokušava provući tijelo koje duplo veće od onog koje ima Melania, jadno je promašio", neki su od komentara tviteraša.

Nije tajna da je i sam Donlad Trump veliki fan toerija zavjere. Tvrdio je kako je Barack Obama rođen u Keniji, a ne u SAD-u i tražio je njego rodni list.

Kazao je i kako je vidio muslimane da slave nakon što su oboreni "Blizanci" 11. septembra.

Tvrdio je i kako je milione ljudi glasalo ilegalno na predsjedničkim izborima 2016. godine kada je on pobijedio.

Sada je sam Trump u centru teorije zavjere zbog supruge i privukao je veliku pažnju.

Glumica i komičarka Andrea Wagner Barton prošle godine je podijelila status na Facebooku pitajući se da li je prvu damu zamijenila neka žena slična njoj. Post je podijeljen 100.000 puta i pokrenuo i tada veliki haos. Trump se tada trudio da dokaže kako je zaista riječ o njegovoj supruzi, a ne nekoj dublerki.