Zatražena i maksimalna kazna
0

Tužitelji žele da Conrad Murray plati 100 miliona dolara odštete

Sarajevo-x.com
Conrad Murray
Conrad Murray
Tužitelji na suđenju zbog ubistva kralja popa Michaela Jacksona su zatražili da osumnjičeni dr. Conrad Murray dobije maksimalnu kaznu i plati 100 miliona dolara odštete djeci preminulog pjevača.

Tužitelji su zatražili od suda da osudi Murrayja na četiri godine zatvorske kazne, javlja TMZ. Oni su također naglasili činjenicu da je Murray odbio svjedočiti na sudu, ali da je u isto vrijeme davao izjave medijima prije i tokom procesa. Tužitelji su istakli da je Murray u medijima govorio da se ne smatra krivim za smrt Michaela Jacksona te da je sebe prikazao kao žrtvu.

Osim toga, tužitelji su zatražili da Murray plati finansijsku naknadu Jacksonovoj djeci, Princeu Michaelu, Paris i Blanketu. Oni smatraju da je to kompenzacija za gubitak očeve zarade.

Procjenjuje se da bi Jackson od svojih 50 koncerata zaradio oko 100 miliona dolara. Murray bi također prema nekim procjenama trebao platiti i ukop preminulog pjevača, za koji je utrošeno 1,8 miliona dolara.

"Svake noći je optuženi davao propofol Michaelu Jacksonu. Priznao je da je to trajalo dva mjeseca. Murray nije radio u korist Michaela Jacksona, nego je svake noći u opasnost dovodio njegov život", rekli su tužitelji.

Murray je proglašen krivim za ubistvo Michaela Jacksona 7. novembra nakon suđenja koje je privuklo veliku pažnju javnosti. Konačna presuda se očekuje 29. novembra.