Pripazio prvu damu
7

Trump proslavio rođendan supruge Melanije uz službenu večeru s premijerom Japana

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Prva dama SAD-a Melania Trump proslavila je 49. rođendan 26. aprila, ali njena rođendanska proslava nekako se pretvorila u večeru sa japanskim premijerom Shinzom Abe i njegovom suprugom Akie.

"Slavimo rođendan naše prve dame. Njen je rođendan tako da sam je pitao da li bi željela da nam se premijer Abe i njegova supruga pridruže na večeri. Ona je odgovorila kako ne postoji niko drugi s kim bi radije večerala", izjavio je američki lider Donald Trump putem zvanične web stranice Bijele kuće.

Melania se također oglasila na Instagramu napisavši kako joj je bila čast proslaviti rođendan s japanskim premijerom i njegovom suprugom.

Prošli rođendan ona je proslavila u kući daleko od očiju javnosti, ali je Trump spomenuo prilikom intervjua za Fox & Friends. On je tada kazao kako ne mora odustajati od svog posla da bi uradio nešto posebno za rođendan svoje supruge.

Na pitanje kakav poklon joj je kupio, on je odgovorio: "Radije ne bih o tome jer bih mogao upasti u nevolju. Možda joj nisam kupio mnogo".