"Iskulirajte malo"
35

Trifunović podržao novinarku koju kritikuju zbog viđanja s Matanićem

Klix.ba
Foto: Pixsell/ATA Images/Antonio Ahel - Instagram
Foto: Pixsell/ATA Images/Antonio Ahel - Instagram
Sergej Trifunović je odlučio podržati hrvatsku novinarku Hanu Samaržiju, koja se našla na udaru kritika nakon što je objavila da se viđala s Daliborom Matanićem.

Status koji je Hana podijelila na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Kada sam imala 23 godine i nesretno pisala za Index.hr, Matanić me je svojim modusom operandi Facebookom zamolio za broj mobitela, sa mnom kratko ćaskao Messengerom i izmolio me da pređemo na nestajuće poruke na Viberu.

Poslao mi je emoji sunca i mistično protumačio da je to simbol za seks, povjerio mi da je u Opatiji, u hotelu Četiri opatijska cvijeta, otkrio mi broj sobe i poslao mi 200 eura za trošak taksija. Taksi do Opatije i nazad tad je stajao 100 kuna. Bilo mi je toliko smiješno da sam otišla.

Kad sam stigla, Matanić je bio toliko našmrkan da mi je polizao šminku s lica i bio seksualno impotentan. Satima smo ležali na krevetu i razgovarali o filmovima. Doimao se istinski entuzijastičnim oko svojih projekata. Bio je fin. Nijednim me potezom nije ponizio ni u pitanje doveo moje dostojanstvo.

Nije bilo iskorištavanja razlike u godinama ni neprimjerenog dodirivanja. Iz hotela sam u pet ujutro otišla sa zabavnom pričom za pripovijedati na pelinima. Ponavljam, tad sam pisala za Index.hr. Dobro znam kako izgledaju prijetnje silovanjem do smrti, prebijanjem i umorstvom. Matanić je fundamentalno nespojiv s tim kategorijama. On nije bestijalan. Samo je ljigav."

Trifunović je objavio screenshot ovog njenog statusa. Vjeruje da vlada hajka na Matanića. Pored režisera, spomenuo je i Hanu te njegovu porodicu.

"Nema razloga da vas iko ubija predsjedniče. Niko normalan ne vjeruje. Hajka na Dalibora Matanića ne prestaje od jednog novinskog članka. Dosad se nije pojavila nijedna osoba s konkretnom pričom od tih 200 žena kojima je slao neprimjerene SMS poruke (čisto sumnjam da ne poznaju block opciju na svom mobitelu), a hrvatska javnost već razapinje silovatelja koji je na liječenju od zavisnosti (opijati i društvene mreže), razapinje i linčuje. Dojučerašnji prijatelji i saradnici takmiče se ko će prvi baciti kamen", započeo je Trifunović.

Dodao je da "trebaju pustiti nadležne organe da rade svoj posao i utvrde krivicu, ako je ima".

"Moje molitve i moje srce su uz njegovu suprugu i njihovo troje djece. Najmlađa Lola (8) jučer se plačući vratila iz škole. Krenulo je. Iskulirajte se malo, vi željni krvi, reflektora i smrđenja u gomili koja linčuje. Iskulirajte malo. Hana Samaržija, žrtva 'predatora' ga je branila, pokušala je jutros samoubistvo skokom sa četvrtog kata. Sreća, van životne je opasnosti. Iskulirajte se. Draga moja gomilo, drage moje kolege, dragi susjedi - iskulirajte", zaključio je.