Čovjek koji ne stari
138

Transformacija Keanua Reevesa, od osamdesetih godina pa do danas

Klix.ba
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Keanu Reeves je jedan od omiljenih holivudskih glumaca kako zbog svojih glumačkih sposobnosti tako i zbog svog jednostavnog, netipičnog holivudskog života. Danas 54-godišnji glumac iza sebe ima impresivnu glumačku karijeru no njegov je privatni život bio vrlo haotičan i tragičan.

On je jedna od rijetkih holivudskih zvijezda koja ne živi u vili, nema tjelohranitelje i ne nosi skupu odjeću, pa iako je težak 100 miliona dolara vozi se podzemnom željeznicom i uživa u tim stvarima.

Ono što je njegove fanove prošlog mjeseca iznenadilo jeste kada je krajem prošlog mjeseca glumac "John Wicka" pozirao za časopis GQ, a samo dvije sedmice kasnije postao je zaštitno lice modne kuće Saint Laurenta. Fotografije su osvojile srca žena širom svijeta.

Međutim, Reeves nije uvijek običavao nositi crni smoking a njegova evolucija stila je doista impresivna. Od grunge stila pa do smokinga.

Osim što je promijenio stil odijevanja, Reeves se nije toliko promijenio, pa se može kazati da je jedva ostario. Sa svojom kinesko-havajskom mješavinom gena samo se može reći: Reeves je čist "dokaz da Azijati ne stare".