Internet komičar
135

Top pet klipova Khabya Lamea: Šta pluta, a šta ne i zašto se banana ne guli satarom

M. G.
Malo koji korisnik bilo koje od društvenih mreža nije čuo za Khaby Lamea, čovjeka koji bez izgovorene riječi objašnjava ljudima kako da "ispravno" urade određene stvari, dijeleći upute u videozapisima na Facebooku, Instagramu ili TikToku.

Khaby je, nakon što je izgubio posao zbog pandemije koronavirusa, odlučio snimati šaljive videozapise u kojima ismijava određene pojave na društvenim mrežama i ukazuje na jednostavan i logičan način na koji se određene stvari rade.

Također, ako mislite da su Charlie Chaplin ili Rowan Atkinson kraljevi nijeme komedije, prije konačnog suda trebate jednom pogledati Khabyiev post na društvenim mrežama.

Ovdje vam donosimo nekoliko najgledanijih videozapisa Khabya Lamea, a onaj na vrhu liste ima više od 133 miliona pregleda na Instagramu. Zbog njegovih video zapisa stekao je više sljedbenika od vlasnika ove platforme Marka Zuckerberga.

1. Šta pluta, a šta ne (135 miliona pregleda)

U ovom videozapisu Khaby ismijava osobu koja u bazenu pokušava plutati na - peškiru, što mu ne polazi za rukom. Khaby u videu pokazuje pokazuje da postoji lakši način - dušek na napuhavanje.

2. Kako se pravilno otvaraju vrata (111 miliona pregleda)
U ovom videozapisu Khaby ismijava pokušaj jedne djevojke da otvori vrata dok ih istovremeno drži pritisnuta nogom. To joj, naravno, ne polazi za rukom pa Khaby pokazuje pravilan način otvaranja vrata. 3. Kako pravilno prepoloviti jabuku (98,7 miliona pregleda)

Na početku ovog videozapisa možemo vidjeti nabildanog muškarca koji pokušava rukama prepoloviti jabuku. To mu, nakon većeg naprezanja, polazi za rukom, Khaby ponovo pokazuje jednostavniji način uzevši nož i jednostavno prerezavši jabuku.

4. Kako pravilno oguliti bananu (86,2 miliona pregleda)

Još jedan videozapis u kojem se tretira pravilna obrada voća, konkretno, guljenje banane. Na početku vidimo osobu koja bananu guli koristeći sataru za meso, a krajnji rezultat je praktično uništena banana. Khabi se odlučuje za puno jednostavniju metodu - guljenje rukama.

5. Kako se osloboditi kada vratima "uhvatite" komad odjeće (72,8 miliona pregleda)

U ovom videozapisu Khaby nam pokazuje kako se osloboditi ukoliko vratima automobila "uhvatite komad odjeće. Dovoljno je ponovo otvoriti vrata automobila, a ne odrezati "zarobljeni" komad odjeće, kako je to učinio jedan korisnik Tik Toka.