"Nije bolovao od tumora"
1

Tony Scott je ostavio dubok trag u filmskoj umjetnosti

Klix.ba
Tony Scott (Foto: Arhiv/AFP)
Tony Scott (Foto: Arhiv/AFP)
Samoubistvo proslavljenog režisera Tonyja Scotta potreslo je cijeli Hollywood. Mnogi slavni glumci odali su počast filmskom velikanu, a pojavile su se i prve spekulacije o razlozima samoubistva. ABC News je objavio da je Scott bolovao od tumora na mozgu, no ti navodi su demantovani.

Porodica režisera, koji je izvršio samoubistvo skočivši s mosta u Los Angelesu, izdala je saopćenje u kojem se navodi da on nije bolovao od neizlječivog tumora na mozgu, kako su mediji objavili.

O razlozima samoubistva filmskog velikana, koji je bio najpoznatiji po filmu "Top Gun", i dalje se samo nagađa. Mnogi glumci su na svoj način odali počast Scottu.

"On mi je bio veliki prijatelj", kazao je Denzel Washington, koji je sa Scottom radio na pet filmova.

"Bio je sjajan režiser i veliki prijatelj. Preteško je i pomisliti na to da ga više nema s nama. On je volio život, režiranje je bilo njegova strast i znao je tu strast dijeliti sa svima nama kroz svoj filmski izričaj. Moja porodica i ja izražavamo najdublje saučešće Scottovoj porodici i molitvama smo uz njih", kazao je Washington.

Tom Cruise je istakao da mu je režiser bio veliki prijatelj i da mu već strašno nedostaje.

"On je bio kreativni vizionar. Ostavio je dubok trag u filmskoj umjetnosti", rekao je Cruise, prenose američki mediji.

Šezdesetosmogodišnjem režiseru, koji je izvršio samoubistvo u nedjelju 19. augusta, počast su odali brojni njegovi prijatelji, glumci i ostali filmski radnici istaknuvši da je njegovim odlaskom otišao sjajan režiser i filmski velikan.