Showbiz
6

Tom Jones u suzama govorio o smrti supruge: Srce mi je stalo

Klix.ba
Proslavljeni britanski pjevač Tom Jones prisustvovao je sajmu knjige Hay u Velsu. Bilo je to njegovo prvo pojavljivanje u javnosti otkako mu je supruga Linda preminula.
Tom Jones sa suprugom Lindom 2009. godine (Foto: Arhiv/AFP)
Tom Jones sa suprugom Lindom 2009. godine (Foto: Arhiv/AFP)

"Bio sam svjestan koliko mi je cijelog života bila važna, a sada shvatam da je možda bila i najvažnije što mi se desilo, a i dalje je", kazao je Jones kroz suze u razgovoru s novinarom magazina GQ pred posjetiocima sajma.

Pjevač je na sajmu predstavljao svoju autobiografiju "Over the Top and Back" u kojoj su detalji iz njegovog života i karijere. Ipak, posebne riječi posvetio je supruzi Lindi s kojom je bio u braku 59 godina.

Jonesova autobiografija
Jonesova autobiografija

Otkrio je da nikada nije ni pomislio da ostavi ženu s kojom je od djetinjstva.

"Nikada mi to nije prošlo kroz glavu, a nije ni njoj. Naš brak je bio čvrst i ništa ga nije moglo uzdrmati. Oboje smo to osjećali. Bio sam sretan što sam se mlad zaljubio. Bili smo tinejdžeri, ali za razliku od drugih, znali smo da će naša veza trajati zauvijek, dokle god smo živi. Eto toliko je naš brak bio jak", kazao je Jones.

Ispričao je da je njegova supruga imala rak i da se sve brzo odvijalo. Bio je na azijskoj turneji na Filipinima kad su ga nazvali da mu kažu kako se bliži njen kraj.

"Srce mi je stalo. Odletio sam u Los Angeles, bilo mi je veoma teško", priznao je.

Britanska turneja Toma Jonesa počinje 8. juna u Hampton Court Palace.