Gostovao u podcastu
5

Tom Hanks otkrio koji film smatra jednim od najvažnijih u karijeri, premda ga rijetki spominju

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tom Hanks bio je gost podcasta ReelBlend te je tokom razgovora otkrio je da film "Road To Perdition" smatra jednim od važnijih u svojoj karijeri, a da ga zapravo rijetki spominju.

Glumac je bio redovno lice u holivudskim filmovima od 1980-ih, dobijajući uloge u poznatim ostvarenjima, uključujući "Big", "Toy Story", "Saving Private Ryan" i "Catch Me If You Can".

Osvojio je dva Oscara uzastopno 1994. i 1995. za filmove "Forrest Gump" i "Philadelphia", dok je bio nominovan za najboljeg glumca još tri puta.

Njegova posljednja nominacija, za najboljeg sporednog glumca, stigla je 2020. za ulogu Freda Rogersa u filmu "A Beautiful Day in the Neighborhood".

Uz sve spomenute naslove Hanks vjeruje da je gangsterski film "Road to Perdition" iz 2002. jedan od njegovih najboljih, a u novom intervjuu je rekao da se o njemu ne govori dovoljno kada ljudi govore o njegovoj karijeri.

"Iz ovog ili onog razloga, niko ne spominje 'Road to Perdition', a to je za mene bio nevjerovatno važan film kroz koji sam prošao", rekao je u podcastu ReelBlend .

"Snimio ga je Conrad Hall, a vi imate mene kao Don Moustachea sa šeširom, ali imate i dva tipa koji su među najvećim imenima u historiji industrije - Judea Lawa i Daniela Craiga", nastavio je dodajući: "I ubio sam ih obojicu…"

"Road to Perdition" u režiji Sama Mendesa adaptiran je prema romanu Maxa Allana Collinsa i scenariste Davida Selfa. Prati Hanksa kao mafijaša Michaela Sullivana, čiji sin svjedoči ubistvu koje njegovog oca postavlja na put iskupljenja.