Potvrdio bliski prijatelj
69

Tom Cruise u vezi s 25 godina mlađom ruskom manekenkom Elsinom Khayrovom

L. R.
Tom Cruise/Elsina Khayrova (Foto: EPA-EFE/Instagram)
Tom Cruise/Elsina Khayrova (Foto: EPA-EFE/Instagram)
Glumac Tom Cruise (61) zvanično je u vezi s ruskom manekenkom Elsinom Khayrovom (36).
Nakon što su krajem prošle godine pokrenuli glasine o vezi, bliski prijatelj Toma Cruisea potvrdio je da je glumac u vezi s ruskom manekenkom. Prema njegovim riječima za Daily Mail, glumac redovno odlazi kod manekenke u stan, koji se nalazi u otmjenom naselju Knightsbridge.

Par je prošle sedmice prisustvovao gala večeri u znak podrške londonskoj humanitarnoj organizaciji Air Ambulance Charity, koja se održala u hotelu Raffles. No, zanimljivo je da su Cruise i Khayrova na događaj stigli odvojeno.

"Unutar Elsininog kruga prijatelja dobro je poznato da su ona i Tom u vezi. Posljednjih nekoliko sedmica jako su se zbližili, ali paze da ih ne fotografišu zajedno jer žele sačuvati svoju privatnost", naveo je izvor.

Izvor je otkrio da je par također išao na večere u brojne ekskluzivne londonske restorane, a također su uživali u zajedničkim šetnjama Hyde Parkom, koji je blizu njenog luksuznog doma. Inače, ističu da njen stan vrijedi oko 10 miliona funti (oko 11 miliona eura).

"Tom je prespavao u Elsinom stanu, koji je, kao što možete zamisliti, vrlo lijepo mjesto. Uživaju u zajedničkom druženju i unatoč svom bogatstvu rade puno stvari koje rade normalni parovi", istaknuo je.

Par je prvi put uočen na zabavi ispred trga Grosvenor u Londonu početkom decembra prošle godine, gdje su većinu večeri proveli plešući zajedno.

Podsjećamo, Khayrova je bila u braku s tajkunom Dmitrijem Tsvetkovim, a danas je britanska državljanka. Kako su otkrili mediji, s bivšim suprugom dijeli više nekretnina u Velikoj Britaniji, gdje svaka vrijedi više od 20 miliona dolara, a također ima udio vlasništva u nekretninama koje se nalaze u Dubaiju i na Cipru. Istaknuli su i daje Khayrova vlasnica skupocjenih automobila, nakita i umjetničke zbirke vrijedne više miliona.

Poznati tajkun Tsvetkov je ranije naveo da ga je njihov razvod koštao 150 miliona funti (oko 176 miliona eura), a nakon glasina da je Khayrova u vezi s Cruiseom, Tsvetkov je glumcu poručio da drži "novčanik širom otvorenim".