Želi ponovno osvojiti Katie Holmes
19

Tom Cruise napušta scijentološku crkvu

Klix.ba
Tom Cruise
Tom Cruise
On je jedan od najpoznatijih sljedbenika kontroverzne religije poznate kao scijentologija. Međutim, čini se kako će glumac Tom Cruise napustiti scijentološku crkvu u pokušaju da ponovo osvoji svoju bivšu suprugu Katie Holmes.

Kada je par ranije ove godine najavio da se razvode, religija je navedena kao glavni razlog iza raspada njihovog braka. Sada jedan izvor blizak glumcu navodi kako je on počeo da se udaljava od crkve koja mu je uništila brak.

Govoreći za The People, jedan blizak prijatelj Toma Cruisea je izjavio: "Sada kada je izgubio ono najdraže u svom životu, on shvata da scijentologija nije uništila njegov uspjeh na kino blagajnama širom svijeta, ali mu je zato uništila čak dva braka", rekao je izvor.

Tom se crkvi pidružio 1990. godine, za vrijeme prvog braka sa Mimi Rogers. Scijentologija je navedena kao glavni krivac i za njegov razvod od Nicole Kidman.

"Izgubio je Nicole, a sada Katie i Suri. Uvijek je koristio tehnike scijentologije, ali sada shvata da one ne funkcionišu u braku", dodao je izvor. Prema nekim izjavama, Cruise se polako udaljava i od Davida Miscavigea, vođe scijentološke crkve.

"Tom i David su bili jako bliski, ali ta veza polako propada. Nakon gubitka supruge i kćerke Tom je preispitao svoju ulogu u crkvi. Nije u potpunosti izgubio vjeru, ali smatra da je scijentologija glavni krivac za raspad njegovog braka", rekao je izvor.