Showbiz
0

Tom Cruise je novi "Spasitelj" svijeta

Sarajevo-x.com
Hollywoodskog glumca Toma Cruisea i najpoznatijeg člana scientološke zajednice, njeni čelnici su pozdravili kao “izabranog”, onoga koji će svijetom širiti njihovu poruku.

Jedan od vođa Scieontološke zajednice, David Miscavige izjavio je kako je uvjeren da će u budućnosti 44-godišnji Cruise biti obožavan diljem svijeta kao i Isus Krist, s obzirom da je on postao svojevrstan prorok scientologije.

“Toma posmatraju kao scientološkog Isusa Krista. Kao i Isus, Tom je bio kritikovan zbog svojih vjerovanja i stajališta. Mi vjerujemo da će buduće generacije shvatiti da je Tom bio u pravu, kao što vjeruju i za Isusa.”, izjavio je izvor blizak glumcu za britanske novine The Sun.

Cruise, koji se sada nalazi u vrhu scieontološke zajednice, njihovoj Crkvi pridružio se sredinom 80-tih godina, a pod njegovim utjecajem, sadašnja supruga Katie Holmes se, također, preobratila na scientologiju.

Osnivač scientološke religije i američki pisac naučno-fantastičnih romana, L. Ron Hubbard tvrdio je da je intergalaktički vladar Xenu prije 75 miliona godina poslao vanzemaljce na Zemlju, koje je poslije uništio sa hidrogenskom bombom u vulkanu. Duše preminulih vanzemaljaca su se zatim spajale sa ljudima. To, kako tvrdi, rade i danas, što uzrokuje razne fizičke bolesti kod modernog čovjeka.