Showbiz
0

Tom Cruise donirao 2,5 miliona funti Scientološkoj crkvi

Sarajevo-x.com
Slavni hollywoodski glumac Tom Cruise donirao je 2,5 miliona funti Scientološkoj crkvi prošle godine. Donacija u 2006. je duplo veća od njegovih donacija u 2005., otkrio je Daily Mail.

Zvijezda filmova "Mission Impossible“ i "The Last Samurai“ je udvostručio svoje donacije od pretprošle godine i donirao je ukupno 5 miliona funti od 2004. godine.

Veza između slavnog glumca i Scientološke crkve već je duže vrijeme predmetom brige i rasprave njegovih odvjetnika, te je postala tema kontroverznog pisca Andrewa Mortona poznatog i kao pisca biografije princeze Diane.

U neautoriziranoj biografiji koju je nedavno objavio, Andrew Morton špekulira da je Tom Cruise postao druga osoba po važnosti u hijerarhiji Sceintološke crkve dok neki sljedbenici vjeruju da je njegova kćerka Suri začeta spermom preminulog osnivača scientologije Rona L. Hubbarda.

Biografija tvrdi da je glumac tako posvećen svojoj usvojenoj vjeri da je izmijenio svoj život i karijeru, te da Scijentološka crkva kontrolira njegove ljubavne veze. Glasine tvrde da je Crkva imala udjela u raskidima veza sa glumicama Nicole Kidman i Penelope Cruz jer nisu bile sljedbenice.

Crkva i glumac su negirali sve navode knjige.