Showbiz
0

Tinka Milinović ne želi komentarisati navode o vezi s francuskim predsjednikom

Sarajevo-x.com
Povodom glasina koje su neki mediji objavili da je bh. pjevačica Tinka Milinović u vezi s francuskim predsjednikom njen advokat izdao je saopštenje za javnost u kojem oštro osuđuje objavu takvih navoda i ističe da je to bio atak na Tinkinu privatnost koji ne zavrijeđuje ni demantirajući ni potvrdan odgovor.

Saopštenje za javnost prenosimo u cijelosti:

U proteklih nekoliko dana pojedini mediji objavili su vijest o mojoj klijentici Tinki Milinović i gosp. Nicolas Sarkozyju. Neki od podnaslova i naslova tih vijesti su čak postavljali dilemu da li ta veza ima refleksije na porodičnu situaciju gosp. Sarkozyja.

Pomenuta vijest proizvela je situaciju u kojoj su uža i šira obitelj moje klijentice kao i bliski prijatelji, bili izloženi velikom broju telefonskih poziva i uznemiravanju u domu i na poslu, pitanjima i molbama raznog sadržaja.

Tinka Milinović neće dati nikakvu izjavu, jer ovakav atak na privatnost ne zavrijeđuje ni demantirajući ni potvrdan odgovor koji bi zatim proizveo dodatna pitanja i/ili neugodnosti kako za moju klijenticu, tako i za njenu obitelj i prijatelje.

Interesovanje medija odnosno javnosti za ponašanje i život javnih osoba je svakodnevnica, ali smatramo da postoje mnogo aktualnije teme u zemlji koja je u fazi rješavanja brojnih ekonomskih, političkih, socijalnih i općenito društvenih problema. Status javne osobe nužno uključuje i situacije u kojima te osobe moraju biti spremne na plasiranje informacija o njima, kojima se uznemiravaju ili čine ogorčenim, iz prostog razloga jer je prag tolerancije javnih osoba visoko iznad osoba koje to nisu. Ali, to nikako ne znači da je sloboda na izražavanje apsolutna i da nije podložna ograničenjima.

Iskreno se nadamo da je temeljni cilj pomenutih vijesti i medija bilo povećanje tiraža odnosno gledanosti a ne nešto drugo, imajući u vidu značaj funkcije koju obavlja gosp. Sarkozy, kao i nesumnjiv ugled Tinke Milinović, saopštio je Jasmir Muratović, advokat Tinke Milinović.