Showbiz
0

Tilda Swinton u bizarnom izdanju za W magazin

Klix.ba
Tilda Swinton jedna je od glumica koja zna kako pokrenuti priču i tračeve ljudi. Nakon spavanja u staklenoj kutiji u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku, Tilda se odlučila za još bizarniji čin tokom fotografisanja za W magazin.

Svaka od fotografija privlači pažnju. Glumica je pozirala sa živim stonogama na licu, te maskama koje je baš i ne čine lijepom. U svakom slučaju, razlikuju se mnogo od fotografija Hollywoodskih zvijezda na koje smo navikli.

"Mislila sam da, ako stonoge postavimo na neku mehaničku podlogu, treba čekati satima da se pomaknu i postave u određeni položaj, a li uspjeli smo i napravili su mi obrve i brkove", objasnila je Tilda.

Na fotografijama se vidi i pozadina, zelena džungla u Xilitlau u Meksiku.

Fotografije je uradio Tim Walker inspiriran umjetnicima Salvadorom Dalijem, Giorgiom de Chiricom, Remediosom Varom i Leonorom Carrington.

Britanska glumica ima nekonvencionalan izgled i svakako nastoji izbjeći tipični holivudski imidž.

"Biti lijep je nešto što nikada nisam povezivala s ljudima koje znam, posebno djevojkama. S muškarcima možda. I konjima. I možda mojom prabakom Elsie Swinton", rekla je Tilda dodavši kako je ona izgledala potpuno drugačije od ostatka familije te da se često osjećala kao da je izvan ovog mjesta.

Tilda je od srijede u Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku, gdje u okviru umjetničke postavke Maybe leži, odnosno spava u staklenoj kutiji.