Dodatni testovi i analize
0

Tijelo Michaela Jacksona će biti iskopano?

Sarajevo-x.com
Michael Jackson
Michael Jackson
Tijelo Michaela Jacksona, Kralja popa, moglo bi biti ekshumirano naredne godine tokom suđenja za ubistvo ljekaru Conradu Murrayju.

Kako prenose strani mediji, advokati ljekara žele osporiti prvobitnu autopsiju koja je pokazala da se muzičar predozirao Propfolom, te pokazati da je moguće da je Michael Jackson preminuo uslijed predoziranja drugim lijekovima.

Advokati će, navodno, sljedeće godine zatražiti da se iskopa tijelo preminulog pjevača kako bi se uradili dodatni testovi. Međutim, sama pomisao da bi tijelo Michaela Jacskona moglo biti izvađeno iz groba zbog dodatnih analiza užasava njegovu porodicu.

"Takvo nešto je užasavajuće za porodicu. Položili su Michaela u njegovo vječno počivalište i ideja da njegovo tijelo bude iskopano je bolesna", kazao je prijatelj blizak porodici legendarnog muzičara, prenosi "News of The World".

Navodno, advokat Ed Chernoff je već dobio dozvolu za ponovo testiranje uzoraka tkiva uklonjenog i zamrznutog nakon smrti Jacksona u junu prošle godine.

"Ukoliko se testovi ne budu poklapali sa nalazima mrtvozornika, sljedeći logičan korak je ekshumacija tijela zbog dodatnih provjera", dodao je prijatelj porodice.