Glumački par
26

Tihana Lazović i Branislav Trifunović godišnjicu braka "slave" protestom: Za sve Nizame

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Hrvatska glumica Tihana Lazović oglasila se na svom Instagram profilu povodom njene godišnjice braka sa srbijanskim glumcem Branislavom Trifunovićem poručivši da će za godišnjicu šetati za sve Nizame i sve žrtve nasilja.
Lazović je svoju objavu započela podijelivši kako izgleda njen život s Trifunovićem napisavši: "Mom čovjeku i meni danas je prva godišnjica braka. Moj čovjek i ja se puno volimo, masu smijemo, plačemo zajedno kad plačemo, tu smo si, ja njemu, on meni, igramo na karte, kauč meni njemu fotelja pa gledamo filmove, čitamo pa se mijenjamo za knjige, za****va on mene da sam ovakva, ja njega da je onakav, kuha on jer lipo kuha, ja nešto drugo radim šta mi bolje ide, grlimo se svaki dan al' baš svaki".

Potom je u nastavku otkrila kako će zapravo provesti svoju prvu godišnjicu braka na prilično netipičan način.

"Danas ćemo za godišnjicu u 16 sati otići na Narodni trg u Zadru, za sve Nizame, Ane, Sofije, Jadranke, Sanje, Snežane, Gordane koje nisu imale sreće kao ja, koje su umjesto ljubavi, smijeha, slobode i poštovanja živjele strah, jezu, udarce, sram i poniženje", navela je.

Potom je poručila da se femicid mogao spriječiti "da su samo institucije radile svoj posao".

"Nama ne trebaju muškarci koji po trgovima mole za našu čistoću i poslušnost, nama treba država koja će nas zaštititi od nasilnika. Draga regijo, vidimo se u 16 sati", kazala je na kraju.

Lazović je na proteklom SFF-u predstavila film "Samo kad se smijem" koji govori upravo o nasilju nad ženama te su ga ona i kolege prije same projekcije posvetili ubijenoj Nizami Hećimović.