News of the World
0

Tiger Woods ljubavnici platio 340.000 eura da šuti

Sarajevo-x.com
Tiger Woods
Tiger Woods
Život golfera Tigera Woodsa i dalje potresaju skandali, pogotovo nakon što se pojavila njegova 19. ljubavnica Emma Rotherham, kojoj je navodno platio oko 340.000 eura da u javnosti prikrije njihovu ljubavnu vezu.

Navodno je ova 42-godišnja Britanka pristala da potpiše ugovor o povjerljivosti, nakon čega joj je jedan od Tigerovih saradnika predao sportsku torbu s blizu pola miliona eura. Međutim, odbila je da preda mobitel u kojem su bile inkriminirajuće poruke koje su često razmijenjivali.

"Emma mu je bila zadnja ljubavnica. Imali su veoma strastvenu vezu. Sačuvala je poruke na mobitelu i e-mailove koji direktno ukazuju na to da su bili u vezi. Neke od tih poruka Emma je dobila dok je Woods pokušavao da ispravi odnose sa svojom ženom", rekao je neimenovani izvor za News of the World.

Nakon što je u javnost procurila informacija o velikoj količini novca, za slučaj se zainteresovala i poreska uprava. Po američkim zakonima, pokloni i velike količine novca moraju biti prijavljeni. Emma i Tiger će morati prijaviti novac, inače se to može smatrati prekršajem.

Emmini prijatelji tvrde da ona nikad nije krila aferu s Tigerom, te je zbog njega ostavila dugogodišnjeg momka. Mislila je da mu je jedina ljubavnica, što se nije pokazalo kao istina.

Golfer se trenutno nalazi na liječenju od seksualne ovisnosti u jednoj klinici u Mississippiju. Otkriveno je i da svakodnevno gubi oko 70.000 eura u komercijalnim poslovima.