Na sudu 0. decembra
0

Tevezu zabrana vožnje do daljnjega zbog prekršaja

Totalsport
Carlos Tevez
Carlos Tevez
Prekršajni sud u Lancasteru izrekao je zabranu vožnje argentinskom nogometašu Manchester Cityja Carlosu Tevezu zbog dva prekšaja.

Tevez je uhvaćen u prebrzoj vožnji 28. marta kada je igrao za Cityjeve rezerve protiv Morecabovih rezervi. Tada pri zaustavljanju policije nije imao potrebne dokumente za identifikaciju, što donosi šest kaznenih bodova.

Petnaestog ovog mjeseca njegov Porsche Panamera zaplijenjen je u Manchesteru budući da nije imao vozačku dozvolu za područje Velike Britanije, a dva odvojena incidenta u kombinaciji su prouzrokovala izricanje zabrane vožnje.

Kao vlasniku vozačke dozvole u Argentini, Tevezu je dozvoljeno voziti u Velikoj Britaniji prvih 12 mjeseci boravka, ali nakon toga je potrebno zatražiti provizornu licencu i položiti teoretski i praktični dio testa po britanskim pravilima.

U Engleskoj je Tevez od 2006. godine kada je igrao za West Ham, da bi kasnije preko Manchester Uniteda stigao u City na ljeto 2009. godine.

Njegov slučaj naći će se na ročištu suda u Lancasteru 20. decembra kada će biti utvrđena dužina zabrane upravljanja automobilom.