Duboke tajne
17

Tetovaže ovih 14 zvijezda imaju skrivena značenja koja niste mogli ni naslutiti

DP
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Mnoge zvijezde imaju tetovaže koje vole isticati u skoro svakoj prilici ili koje se nalaze na dovoljno vidnom mjestu da jednostavno upadaju u oči.

Ipak, samo njihovi najveći obožavatelji znaju zbog čega su one nastale, koje je njihovo značenje i kome su one posvećene, piše Insider.

Ove tetovaže poznatih osoba u sebi kriju duboke tajne i skrivena značenja koja su veoma važna njihovim nositeljima.

1) Rihanna

Pjevačica je poznatom tetovažom egipatske boginje Izide, koja se nalazi ispod njenih grudi, odala počast svojoj baki koja je preminula od raka dojke. Ova boginja simbolizira vječnu majku, prijateljicu robova, grješnika i bespomoćnih.

2) Halsey 

Pjevačica Halsey ima tetovažu potkovice koja je podsjeća na to da je došla do uspjeha napornim radom, a ne srećom.

"Vjeruje se da ne trebate tetovirati potkovicu okrenutu prema dolje, jer će vam sva sreća 'iscuriti', to jest da ona donosi nesreću. Ja sam je istetovirala da naglasim da mi sreća ne treba. Zaista naporno radim i ne vjerujem da se nekome nešto događa samo zato što je rođen pod sretnom zvijezdom. Ova tetovaža je moj podsjetnik na to", izjavila je pjevačica.

3) Harry Styles

Harry Styles ima tetovažu "nesavršene sirene", jer smatra da "svi trebaju voljeti sebe, a ne stremiti savršenstvu". Pjevač, koji ima više od 40 tetovaža, izjavio je to kada ga je obožavatelj pitao zbog čega njegova sirena ima opuštene grudi.

4) Hilary Duff

Tetovaža koju glumica ima na svom ručnom zglobu i na kojoj piše "Take Fountain", zapravo je izreka izvučena iz citata Bette Davis. Ove dvije riječi Davis je izgovorila prilikom jednog televizijskog intervjua dok je odgovarala na pitanje koji je najbolji način da se neko probije u Hollywoodu. Kad je rekla "Take Fountain", mislila je na Aveniju Fountain, put kojim se dolazi u Los Angeles.

5) Sam Smith

Pjevač na prstenjaku lijeve ruke ima repliku tetovaže koja je pronađena na mumiji, a koja se sastoji od dvije jednostavne paralelne linije.

"Ova tetovaža inspirirana je jednom od najstarijih otkrivenih tetovaža, koja se nalazila na mumificiranom tijelu pronađenom u ledu", napisao je on na Instagramu.

6) Emma Stone

Kako bi proslavila to što joj se majka izliječila od raka, glumica je tražila da joj bivši član Beatlesa Paul McCartney na ruci nacrta ptičje noge.

"Omiljena pjesma moje majke je Blackbird, a to je i moja najdraža pjesma", otkrila je Emma tokom jednog intervjua.

7) Dua Lipa

Ova pjevačica ima tetovažu na podlaktici na kojoj piše "Sunny Hill", što je naziv starog kraja njenih roditelja, koji su odrasli na Kosovu. Misli se na kvart Sunčani brijeg, koji se nalazi u Prištini.

"'Sunny Hill" je postalo ime naše fondacije i našeg festivala i ima posebno značenje za mene. Podsjeća me na dom i na razlog zbog kojeg radim sve što radim", izjavila je ona.

8) Jessica Alba

Jessica Alba na ruci ima tetovažu na sanskrtu koja u prijevodu znači "lotos", a koju je napravila nedugo poslije raskida.

"Ovu tetovažu zovem 'moj prvi raskid'. Ona u prijevodu sa sanskrta znači lotos, koji je manifestacija duhovne ljepote. Moj dečko je bio protiv tetovaža, pa sam se ponovo pronašla kada sam raskinula s njim", ispričala je ona jednom prilikom.

9) Kendall Jenner

Kendall Jenner je istetovirala po jednu malu točku u udubljenju pored srednjih prstiju koje označavaju "male stvari koje su važne".

"Bijelu boju je izabrala, jer nije htjela da tetovaža bude vidljiva na revijama. Bila je to zabavna noć", izjavio je majstor koji ju je tetovirao, a Kendall je ove tetovaže ubrzo promijenila u srce i slomljeno srce.

"Ona s desne strane, puno srce, predstavlja moju anđeosku stranu, a s lijeve je slomljeno srce, koje prikazuje moju zločestu stranu", objasnila je ona.

10) Miley Cyrus

Prva pjevačičina tetovaža, koju je napravila na rebrima ispod lijeve dojke, sastoji se od riječi "Just Breathe" ("samo diši") i posvećena je bliskom prijatelju koji je preminuo i njenom pokojnom djedu.

"Ona me podsjeća da ne uzimam stvari zdravo za gotovo. Nijedno od njih dvoje više ne diše, što je osnovna stvar, a tetovažu sam stavila blizu srca, jer će oni uvijek biti u njemu", rekla je ona za Harper’s Bazaar.

11) Gisele Bündchen

Supermodel Gisele Bündchen ima tetovažu zvijezde na ruci, koja je podsjeća na pokojnu baku.

"To je zvijezda padalica, za moju baku. Ona je umrla kad sam bila mlada, a kad sam se preselila u New York, na nebu nije bilo zvijezda, pa sam nacrtala jednu na svom zglobu kako bi me podsjećala na nju i držala je na njemu mjesec dana prije nego što sam je istetovirala. Zbog toga je tako krivudava", objasnila je ona.

12) Angelina Jolie

Poznata glumica na svojoj podlaktici ima rimske brojeve XIII V MCMXL, čiji je cilj odati počast jednom od govora Winstona Churchilla. Oni predstavljaju datum 13. 5. 1940, kada je Churchill u svom govoru rekao "Ne mogu vam ponuditi ništa osim krvi, truda, znoja i suza." Osim toga, glumica na rukama ima i riječi "trud" i "suze".

13) Selena Gomez

Tetovaža na arapskom, koju Selena Gomez ima na leđima, u prijevodu znači "prvo voli sebe".

14) Ariana Grande

Ariana Grande je istetovirala pčelu iza svog uha kako bi odala počast nastradalima u bombaškom napadu na njenom koncertu u Manchesteru 2017. godine.

Kako je pisao Billboard, pčela je postala historijski simbol Manchestera još tokom industrijske revolucije, kada su tamošnje tvornice zbog velike produktivnosti često nazivane "košnicama".