Showbiz
56

Tetka Angeline Jolie preminula od raka dojke

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Tetka Angeline Jolie preminula je od raka dojke samo dvije sedmice nakon što je holivudska zvijezda uradila dvostruku mastektomiju kako bi spriječila da doživi istu sudbinu.

Debbie Martin preminula je u nedjelju u 61. godini. Martin je bila sestra Angelinine mame Marcheline Bertranad, koja je umrla od raka dojke 2007. godine u 56. godini.

Njen muž Rob Martin izjavio je da su obje sestre imale mutirani BRCA1 gen, koji je Jolie naslijedila.

"Angelina i njen brat Jamie su bili s nama ove sedmice, pružali su nam podršku. Oboje su mnogo voljeli Debbie. Iako Angelina sada nije u mogućnosti da bude s nama, tu je mislima", rekao je Ron.

Ron je pohvalio Angelinin izbor da uradi dvostruku mastektomiju rekavši the Associated Pressu: "Da smo znali mi bismo uradili isto što i Angelina".

Glumačka zvijezda objavila je 14. maja da je imala operaciju kojom je uklonila obje dojke nakon što su joj ljekari rekli kako ima 87 posto rizika da dobije rak dojke i 50 post rizika za rak jajnika.

"Odlučila sam biti proaktivna i minimizirati taj rizik koliko god sam mogla", objasnila je Jolie i dodala kako je sada šansa za dobijanje raka spala na manje od pet posto.