Shakira
0

"Terapije su mi pomogle da zavolim svoje obline"

Sarajevo-x.com
Shakira (Foto: Reuters)
Shakira (Foto: Reuters)
Kolumbijska pjevačica Shakira Isabel Mebarak Ripoll, poznatija samo kao Shakira, priznala je kako nije voljela svoje tijelo i kako su joj stotine sati terapija pomogle da prihvati svoje obline i zavoli to kako izgleda.

"Željela sam biti viša, imati veće noge, tanje kukove, manju stražnjicu, pa čak i ravnu kosu", otkrila je 33-godišnjakinja. "Ista sam kao i druge žene. Mi smo rođene da kritikujemo same sebe. Terapije su mi pomogle u svakom aspektu života, od predstave svog tijela do veza."

Shakira poručuje da je suština u shvatanju sebe. Ona je, priznaje, naporno radila kako bi izgledala ovako kako danas izgleda i da jako pazi šta jede. Sarađivala je sa fitnes guruom Tracy Anderson, koja je vježbala i sa Madonnom i Gwyneth Paltrow, prenosi Telegraph.

"Vježbala sam svaki dan, bilo da sam trčala, trenirala u teretani ili plesala. Nisam se vagala godinu, ali znam da sam vitkija i da sam istesala svoju stražnjicu i kukove", priča pjevačica koja je prodala preko 50 miliona primjeraka svojih albuma širom svijeta.