Showbiz
4

Taylor Swift u kupaćem kostimu progovorila o bivšim ljubavima i Katy Perry

Klix.ba
(Foto: GQ)
Taylor Swift fotografisala se za novi broj muškog GQ magazina u seksipilnom izdanju na plaži, te progovorila o svojim bivšim ljubavima. Neki od njih su Harry Styles, Jake Gyllenhaal, Joe Jonas i Taylor Lautner.

Istakla je kako odlučna da u javnosti sačuva sliku prijateljskog odnosa sa svim bivšim ljubavima, iako u stvarnosti možda i nije tako.

"Radim intervju i novinar me pita 'Kome je ova pjesma posvećena?'. A ja se nalazim u turbulentnom periodu života i šutim. Sjedim tako i znam da bih sačuvala dobar odnos s bivšim momkom i da ne želim da njihova porodica ili on pomisle kako ih napadam, samo odgovorim 'prijatelju kojeg sam izgubila'. To obično govorim", kazala je Taylor.

Taylor je rekla kako je ponosna što nikada od njih nije javno prozvala, uprkos tome što su je drugi tjerali na to.

"Nikada nisam rekla niti jedno njihovo ime tako da stoji ona narodna da ljudi imaju moć nad onim što ne kažu, a izgube je kada to izgovore. Činjenica da nikada nisam rekla kome su te pjesme posvećene čini da se osjećam kao da imam kartu u rukavu", rekla je.

Tokom dugometražnog razgovora, Taylor se osvrnula i na špekulacije medija o tome da je pjesma "Bad Blood" posvećena Katy Perry koja joj je "zabila nož u leđa" započevši vezu sa njenim bivšim momkom Johnom Mayerom.

"Nikada nisam rekla ništa što bi značilo da upirem prstom u određenom smjeru ili na određenu osobe. Mogu mirno spavati noću znajući to. Znala sam da će pjesma biti povezana s osobom, ali ja to nisam željela. To je nije bila pjesma o slomljenom srcu. To je bila pjesma o izgubljenom prijateljstvu", rekla je.

Novinare GQ-a je zanimalo i da li se, uprkos tome što je često okružena slavnim ljudima, ikada osjeća usamljeno. Taylor je to negirala, kazavši kako nekada jedva čeka da bude malo sama jer je često okružena masom ljudi.

"Na samom početku vaše karijere svi vam govore da uživate i nakon nekog vremena zaista i naučite to raditi", kazala je s osmijehom.

Novi broj GQ magazina izlazi 26. oktobra.