Fanovi nisu oduševljeni
13

Taylor Swift krišom fotografisala publiku pri ulazu na koncert, tražila osobe koje je uhode

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Iako se kamere za prepoznavanje lica koriste u različite svrhe, nedavno je razvijena tehnologija koja će pomoći Taylor Swift da pronađe osobe koje je uhode.

Publika koja je ulazila na koncert nije znala da ih ekipa Taylor Swift snima te da se fotografije automatski šalju u Nashville gdje se analiziraju ne bi li tako bile prepoznate osobe koje konstantno uhode pjevačicu.

"Ko god stane pogleda u to, a kamera automatski napravi fotografiju i software počinje raditi", rekao je šef sigurnosti Mike Downing.

Iako je ovo napredan način za korištenje tehnologije, naišao je na brojne osude te su neki fanovi negodovali pitajući za šta će se sve fotografije koristiti. Tim Taylor Swift je na ovu reakciju odgovorio da se sve ovo radi samo da bi se pjevačica zaštitila od više od stotinu ljudi koji je stalno uhode te kako se fotografije neće dalje distribuirati.

Prošle sedmice je jedan od njenih fanova provalio u njenu kuću te se istuširao i odspavao nekoliko sati u njenom krevetu. Ista osoba je prihvatila nagodbu suda te će u zatvoru provesti šest mjeseci.