Pružila podršku
0

Taylor Swift donirala 113.000 dolara organizaciji za zaštitu prava LGBT osoba

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američka pjevačica Taylor Swift u ponedjeljak je donirala 113.000 dolara projektu koji se bori za ljudska prava u Tennesseeju i jednoj grupi za zastupanje LGBT prava, objavio je The Tennessean.

Swift je poslala ovu veliku donaciju zajedno s rukom napisanim pismom upućenom izvršnom direktoru nevladine organizacije za zaštitu LGBT prava u Tennesseeju Chrisu Sandersu.

"Dragi Chris, pišem ti ovo pismo kako bih ti saopćila da sam inspirisana poslom koji ti obavljaš, posebno u organiziranju potpisivanja nedavne peticije vjerskim vođama iz Tennesseeja koji su suprotstavljeni", napisala je Swift u pismu.

Također, Taylor Swift je najavila kako će biti glasnija u pružanju podrške demokratskim kandidatima za izbore koji su zakazani naredne godine u SAD-u. U vezi s ovim, prošle godine je Swift podržala i dva demokratska kandidata koji su se kandidirali za Senat SAD-a i Predstavnički dom.

"Trebalo mi je dosta vremena da se obrazujem o političkom sistemu i granama vlasti koje direktno utječu na naš svakodnevni život", nedavno je izjavila ova američka pjevačica.