Hrvatska nije oduševila
31

Takmičarke Miss Universea predstavile nacionalne kostime, među njima i Ukrajina i Rusija

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
U New Orleansu se večeras održava 71. izbor za Miss Universe, a 84 djevojke iz svih krajeva svijeta se bore za ovu prestižnu titulu.

Ove sedmice održano je prednatjecanje na kojemu su djevojke prošetale u večernjim haljinama, kupaćem kostimu te su pokazale svoje nacionalne kostime.

Što se tiče nacionalnih kostima, na pozornici se zaista moglo vidjeti sve i svašta. Od pravih umjetničkih djela, do jednostavnijih haljina.

Najviše pažnje privukla je misica iz Ukrajine čiji kostim i poruku sada komentiraju brojni korisnici društvenih mreža. Ukrajinka Viktorija Apasenko prošetala je kostimu inspiriranom arkanđelom Mihaelom, ratnikom svjetla koji pobjeđuje zlo. Nosila je bijelu haljinu sa zlatnim steznikom, a na krilima je nosila boje Ukrajine. Rekla je da je njezin kostim inspiriran ratom u Ukrajini.

Iako su Ruse izbacili s brojnih svjetskih natjecanja zbog invazije na Ukrajinu, Ruskinji je dopušteno natjecanje na Miss Universeu. Što se tiče nacionalnog kostima, Anna Linnikova nosila je mini haljinu ukrašenu biserima i poludragim kamenjem te preko toga crvenu baršunastu haljinu s velikim rukavima. Na glavi je nosila krunu. Anna je rekla da je njezina tema za nacionalnu nošnju Rusko Carstvo.

Miss Velike Britanije Noky Simbani nacionalnim kostimom odala je počast pokojnoj kraljici Elizabeti II. svojom platinastom balskom haljinom, s pelerinom i krunom.

Hrvatska predstavnica Arijana Podgajski prošetala je u bijelo-zelenoj haljini, za koju je rečeno da predstavlja Krapinsko-zagorsku županiju. Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, Hrvati nisu pretjerano zadovoljni haljinom koja ih predstavlja.

U nastavku pogledajte još neke od kostima koji su se istaknuli tokom predstavljanja.