Boluje od raka
61

Tajni simbol na snimci Kate Middleton nosi vrlo važnu poruku

N. C.
Kate Middleton
Kate Middleton
Kada je Kate Middleton, princeza od Walesa, objavila svoju dijagnozu raka u petak, to je prikazano u emotivnom videosnimku koji je šokirao svijet. Međutim, mnogi nisu primjetili skriveni simbol na slici.

Sjedeći na klupi u parku u vrtovima u Windsoru, princeza je priznala da je šokirana viješću o raku pa otkrila kako je to objasnila svojoj djeci.

Sam odabir takve lokacije daje dodatno značenje njenoj objavi. Naime, iza princeze nalaze se narcisi, cvijeće koje je postalo simbol nade za oboljele od raka, a predstavlja i nove početke.

Britanski mediji također navode kako postoji razlog i zašto je princeza tek u petak objavila vijest o svojem zdravstvenom stanju, iako su korisnici društvenih mreža sedmicama prije toga spekulirali o tome što se zaista događa s Kate.

Naime, u petak su u Velikoj Britaniji započeli školski praznici te su Kate i William čekali taj trenutak da objave vijest kako bi zaštitili svoju djecu od medija i kako bi mogli razgovarati o stanju njihove majke.

Podsjećamo, Kate Middelton je početkom januara podvrgnuta operaciji abdomena te je od tada nije bilo u javnosti. U petak se videoporukom obratila javnosti te navela kako boluje od raka.